Dne 6. 9. 2015 se je v organizaciji TD Savinjčan odvijal 1. tekaško-gorski kronometer Bukovca 2015, na katerem je nastopilo 19 izkušenih gorskih tekačev, ki so v težkih razmerah bili bitko s časom in progo, ki je bila zaradi obilice dežja ob koncu tedna nekoliko razmočena. Kljub temu so v težkih razmerah bili doseženi vrhunski časi, saj je bila magična meja 10 min zelo ogrožena, najhitrejši Tim Seničar se je tej meji približal na manj kot sekundo.
Sam kronometer je potekal tekoče, za kar gre zahvala vsem prostovoljcem TD Savinjčan, merilni ekipi RFIDmeritve, sponzorjem, posebna zahvala pa gre prostovoljnemu gasilskemu društvu Žalec, ki nam je v hudi stiski priskočilo na pomoč z terenskim vozilom, kar je močno olajšalo naše delo pri sami izvedbi.

Rezultati teka na Bukovco.

Nastal je tudi filmček, ki nazorno prikazuje dogajanje pred samim startom, na progi kot tudi na cilju v prelepem ambientu poleg koče na Bukovci.

Ker brez sponzorjev ne bi bilo mogoče izvesti tekme v tej obliki je prav, da omenimo sponzorje po vrstnem redu glede na višino doniranih sredstev :

Nataša Mikša s.p. - Fizio.si (Žalec)
Factory Store d.o.o. (Griže)
Vivapen d.o.o. (Celje)
G.I.S.I.T. d.o.o. – TopCar (Šempeter)
Ljubljanske mlekarne d.o.o. (Ljubljana)
Prostovoljno gasilsko društvo Žalec
Tomaž Jankovič s.p. – Pizzerija VERDI-VERDI (Griže)
Limaks d.o.o. (Celje)